English (United Kingdom)
You are here: Home » Lifestyle » Gastro ponuda » Tradicionalna jela » Pura ili Palenta
Utorak, 25 Tra 2017
Pura ili Palenta Ispis E-mail
U šerpu stavite 1 l vode, ulje i sol.Kad voda prokuha umiješati kukuruzno brašno drvenom kašikom. Po želji možete staviti manje vode, ako želite da pura bude gušća.Kuhati tako uz stalno miješanje oko 15 min.Kad je pura gotova u vruću umiješati sir, pa je izvaditi u neku plitku posudu.Maslac staviti na tavu da se fino istopi i potamni, pa zatim sa njim posuti po serviranoj puri. Možete servirati kao glavno jelo sa kiselim mlijekom, toplo predjelo ili kao prilog uz ribu.
 

Traži

Tradicionalna jela

Baklava

Baklava

Brašno se prosije, doda jaje bjelanjca, pavlaka, malo vode i umijesi mekano tijesto koje se podjeli na ...

Japrak

Japrak

Listove raštike treba očistiti i potopiti u vrelu posoljenu vodu, zatim ih izvaditi i staviti u hladnu ...

Pura ili Palenta

Pura ili Palenta

U šerpu stavite 1 l vode, ulje i sol.Kad voda prokuha umiješati kukuruzno brašno drvenom kašikom. Po že...

Izljevača (uzljevača, Prijesna…

Izljevača (uzljevača, Prijesnac)

Sastojci za Izljevaču su: voda, brašno, krumpir i sol.U posudu se ulije voda u koju se doda brašno po p...

Uštipci

Uštipci

Pomiješajte u jednoj posudi brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu stavite sve ostale sastojke i mik...

Janjetina ispod sača (peke)

Janjetina ispod sača (peke)

Meso operemo i natrljamo solju, paprom, stavimo u posudu, prelijemo maslinovim uljem i vinom, a sa stra...

Punjeni listovi vinove loze

Punjeni listovi vinove loze

Punjeni listovi vinove loze (Jalan sarma ili Sarma u lozi) Evo jednog recepta tipične hercegovačke dom...