English (United Kingdom)
You are here: Home » Lifestyle » Gastro ponuda » Tradicionalna jela
Utorak, 19 Ožu 2024

Tradicionalna jela

Baklava

E-mail Ispis
Brašno se prosije, doda jaje bjelanjca, pavlaka, malo vode i umijesi mekano tijesto koje se podjeli na 15-2o komada, razvalja okalagijom ili razvuče u tanke jufke…. U međuvremenu samelju se orasi i otopi maslo ili maslac. Jufke se slažu u zamašćenu tepsiju, poprskaju maslom ili maslacem i svaka druga jufka pospe mljevenim orasima. Tako se postupa dok se ne potroše sve jufke i orasi.

Stranica 1 od 7

  • «
  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  7 
  •  » 
  •  Kraj 
  • »

Traži

Tradicionalna jela

Baklava

Baklava

Brašno se prosije, doda jaje bjelanjca, pavlaka, malo vode i umijesi mekano tijesto koje se podjeli na ...

Japrak

Japrak

Listove raštike treba očistiti i potopiti u vrelu posoljenu vodu, zatim ih izvaditi i staviti u hladnu ...

Pura ili Palenta

Pura ili Palenta

U šerpu stavite 1 l vode, ulje i sol.Kad voda prokuha umiješati kukuruzno brašno drvenom kašikom. Po že...

Izljevača (uzljevača, Prijesna…

Izljevača (uzljevača, Prijesnac)

Sastojci za Izljevaču su: voda, brašno, krumpir i sol.U posudu se ulije voda u koju se doda brašno po p...

Uštipci

Uštipci

Pomiješajte u jednoj posudi brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu stavite sve ostale sastojke i mik...

Janjetina ispod sača (peke)

Janjetina ispod sača (peke)

Meso operemo i natrljamo solju, paprom, stavimo u posudu, prelijemo maslinovim uljem i vinom, a sa stra...

Punjeni listovi vinove loze

Punjeni listovi vinove loze

Punjeni listovi vinove loze (Jalan sarma ili Sarma u lozi) Evo jednog recepta tipične hercegovačke dom...

Turističke informacije

Baner