English (United Kingdom)
You are here: Home » Lifestyle » Gastro ponuda » Tradicionalna jela
Nedjelja, 20 Kol 2017

Tradicionalna jela

Uštipci

E-mail Ispis
Pomiješajte u jednoj posudi brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu stavite sve ostale sastojke i miksajte električnim mikserom. Dok miksate postepeno dodavajte brašno i prašak za pecivo. Kad se sve to lijepo sjedini možete početi sa pečenjem. Na teflonsku tavu stavite malo ulja, žlicom grabite i stavljate na vruće ulje “otočiće” smjese koji će za tren oka postati zlatno žuti uštipci.

Stranica 5 od 7

Traži

Tradicionalna jela

Baklava

Baklava

Brašno se prosije, doda jaje bjelanjca, pavlaka, malo vode i umijesi mekano tijesto koje se podjeli na ...

Japrak

Japrak

Listove raštike treba očistiti i potopiti u vrelu posoljenu vodu, zatim ih izvaditi i staviti u hladnu ...

Pura ili Palenta

Pura ili Palenta

U šerpu stavite 1 l vode, ulje i sol.Kad voda prokuha umiješati kukuruzno brašno drvenom kašikom. Po že...

Izljevača (uzljevača, Prijesna…

Izljevača (uzljevača, Prijesnac)

Sastojci za Izljevaču su: voda, brašno, krumpir i sol.U posudu se ulije voda u koju se doda brašno po p...

Uštipci

Uštipci

Pomiješajte u jednoj posudi brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu stavite sve ostale sastojke i mik...

Janjetina ispod sača (peke)

Janjetina ispod sača (peke)

Meso operemo i natrljamo solju, paprom, stavimo u posudu, prelijemo maslinovim uljem i vinom, a sa stra...

Punjeni listovi vinove loze

Punjeni listovi vinove loze

Punjeni listovi vinove loze (Jalan sarma ili Sarma u lozi) Evo jednog recepta tipične hercegovačke dom...