English (United Kingdom)
You are here: Home » Lifestyle » Gastro ponuda » Tradicionalna jela
Petak, 20 Lis 2017

Tradicionalna jela

Janjetina ispod sača (peke)

E-mail Ispis
Meso operemo i natrljamo solju, paprom, stavimo u posudu, prelijemo maslinovim uljem i vinom, a sa strane posložimo povrće. Prekrijemo poklopcem i zagrnemo žarom. Tako pečemo oko sat vremena. Krumpir operemo, ogulimo i narežemo na veće kriške. Otkrijemo peku okrenemo meso i dodamo posoljen krumpir. Pokrijemo i nagrnemo žara. Još pečemo oko sat vremena uz jedno otkrivanje i mješanje krumpira. Poslužimo sa posudom.

Stranica 6 od 7

Traži

Tradicionalna jela

Baklava

Baklava

Brašno se prosije, doda jaje bjelanjca, pavlaka, malo vode i umijesi mekano tijesto koje se podjeli na ...

Japrak

Japrak

Listove raštike treba očistiti i potopiti u vrelu posoljenu vodu, zatim ih izvaditi i staviti u hladnu ...

Pura ili Palenta

Pura ili Palenta

U šerpu stavite 1 l vode, ulje i sol.Kad voda prokuha umiješati kukuruzno brašno drvenom kašikom. Po že...

Izljevača (uzljevača, Prijesna…

Izljevača (uzljevača, Prijesnac)

Sastojci za Izljevaču su: voda, brašno, krumpir i sol.U posudu se ulije voda u koju se doda brašno po p...

Uštipci

Uštipci

Pomiješajte u jednoj posudi brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu stavite sve ostale sastojke i mik...

Janjetina ispod sača (peke)

Janjetina ispod sača (peke)

Meso operemo i natrljamo solju, paprom, stavimo u posudu, prelijemo maslinovim uljem i vinom, a sa stra...

Punjeni listovi vinove loze

Punjeni listovi vinove loze

Punjeni listovi vinove loze (Jalan sarma ili Sarma u lozi) Evo jednog recepta tipične hercegovačke dom...